Zoeken naar:

Skiller Wit

Check in op Untappd
Vol:5%
IBU:15
Bier Nummer:#3776267
Notities“Texels Skiller Wit is een witbier gebrouwen van natuurlijke ingrediënten, waaronder Texelse gerst.
Door zijn volle smaak en hints van citrus en kruiden is dit speciaalbier een zalige dorstlesser, op ieder moment en in ieder seizoen. Skiller Wit is vernoemd naar het vissersdorp Oudeschild, de plaats waar onze brouwerij is gevestigd.”

Hertog Jan Weizener (v/d tap)

Check in op Untappd
Vol:5.7%
IBU:16
Bier Nummer:#35142
NotitiesOnze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden die daar bekend zijn onder de naam ‘gruit’. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische. Van het Duitse Weizen gaven we het de hop en de in Duitsland gangbare tarwe. Toch is de combinatie van die ingrediënten nog geen Hertog Jan Weizener. Dat wordt het pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen. Ruik er eens aan, ervaar die heerlijke citrusgeur. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het klein beetje sinaasappelschil. Alles bij elkaar is het echt een heel eigenzinnig bier.

Hoegaarden Wit / Blanche

Check in op Untappd
Vol:4.9%
IBU:15
Bier Nummer:#6422
NotitiesEr is 500 jaar hard gewerkt aan het maken van dit bier met de geur van sinaasappelschil, koriander en kruiden die de vrolijke monniken importeerden uit het zonnige Curaçao. Daarover gesproken: Hoegaarden schenken is net als de zon in je glas laten vallen: lichtgeel en van nature troebel. En het zachte schuim zorgt voor een troebele afdronk. En dan is er de zachte smaak, licht en licht zoet en zuur en met subtiele citrustonen… ah, ga je gang en proef het in plaats van erover te lezen!