Zoeken naar:

Hertog Jan Pilsener (v/d tap)

Check in op Untappd
Vol:5.1%
IBU:21
Bier Nummer:#94130
NotitiesHertog Jan Pilsener is een Nederlands pilsbier.

Deze pils wordt, in tegenstelling tot de speciaalbieren van Hertog Jan, niet gebrouwen in de Hertog Jan Brouwerij te Arcen. Het wordt gebrouwen in een andere brouwerij van Anheuser-Busch InBev, namelijk Dommelsche Bierbrouwerij te Dommelen. Het is een goudblond bier met een alcoholpercentage van 5,1%.

Jupiler (v/d tap)

Check in op Untappd
Vol:5.2%
IBU:25
Bier Nummer:#4679
NotitiesJupiler is een Belgisch pilsbier met een marktaandeel van zo'n 40% (2019)[1] in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik.[2] Het complex ligt aan beide zijden van de spoorlijn Maastricht-Luik.

De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het achtervoegsel -er bij de plaatsnaam (zoals in het Duits en soms in het Nederlands een adjectief voor plaatsnamen gevormd wordt, zoals in Aachener of Maastrichter).

Het embleem van Jupiler is altijd al een stier geweest. In 2006 werden zowel de glazen, als de flesjes van Jupiler vernieuwd. Het uiterlijk van het embleem en de lay-out werd lichtjes veranderd (de stier staat nu op zijn 4 poten in plaats van enkel op zijn achterste poten) en de tekst “Jupiler” staat nu verticaal op het drinkglas. De flesjes zijn bruin, deze kleur wordt gebruikt door de brouwer om de nadelige invloed van zonlicht op de kwaliteit van het bier te beperken.

De slogan van Jupiler is “Mannen weten waarom”.