Zoeken naar:

Ypra

Check in op Untappd
Vol:6%
IBU:23
Bier Nummer:#5313576
NotitiesYpra is een zacht en fris blond bier van hoge gisting, met een lichte bitterheid en fruitige hoptoetsen van sinaas en pompelmoes. Dankzij de hergisting op fles krijgt Ypra z’n unieke aroma en smaak.

Ypra is het resultaat van de zoektocht naar een evenwichtig en sterk gehopt blond bier waarin de beste eigenschappen van vijf verschillende hopsoorten naar boven komen.

Hoppig, blond én Belgisch

Leffe Blond

Check in op Untappd
Vol:6.6%
IBU:20
Bier Nummer:#5940
NotitiesIn de jaren vijftig vond er een buitengewone ontmoeting plaats waar alle bierliefhebbers hun glas Leffe op zouden moeten heffen. Vader Abt Nys van de abdij maakte kennis met Albert Lootvoet, een meesterbrouwer. Gepassioneerd door de toekomst van de brouwerij, was pater Nys van streek om te moeten zien hoe, sinds het onaangename verblijf van de Franse revolutionairen, de brouwerij langzaam in verval raakte en uiteindelijk in 1809 haar deuren moest sluiten. niet vergeten, dacht hij, en hij beloofde het Leffe-bier terug te brengen. Vader Nys en de brouwer gingen met kracht de uitdaging aan… en dat is gelukt. Kort daarna was de brouwerij van Leffe weer volledig operationeel. Na Leffe Brown zag een bier dat feller scheen dan de zon het daglicht; ze noemden het Leffe Blond – inderdaad een mooi hoofdstuk voor Leffe.

Leffe Blond is het vlaggenschip van Leffe. Het unieke recept is de vrucht van eeuwenlange ervaring in de brouwkunst, die een breed palet aan aroma's in balans brengt. Het is elegant, zacht en fruitig en heeft een pittige afdronk met een vleugje bittere sinaasappel. De lichte, zonnige kleur is te danken aan het gebruik van bleke mout. Leffe Blond bevat 6,6% alcohol en past uitstekend bij de meest uiteenlopende gerechten. Het is het beste bij een temperatuur van 5 ° tot 6 ° Celsius. Een dorstlessend aperitief, voor die ontspannende momenten met vrienden en familie.